Редактор: Виолета Николаева До онзи ден Москва уверяваше по всякакъв начин,

...
Редактор: Виолета Николаева До онзи ден Москва уверяваше по всякакъв начин,
Коментари Харесай

Таня Станева директно от Киев: Бягаме към бомбоубежищата, молете се за нас

Редактор: Виолета Николаева

До оня ден Москва уверяваше по всевъзможен метод, че западните медии лъжат, че се готви за офанзива на Украйна. За страдание, западните медии се оказаха прави, а Москва излъга.

Затова доста задгранични жители, измежду които и доста българи, не имаха вяра, че ще има война и не напуснаха страната, както призоваваха западните страни. Сега те се намират в капан.

Ударени са летища в цяла Украйна.

В Украйна се чуват гърмежи, от Киев за БТВ приказва Таня Станева, режисьор на документални филми за бесарабските българи:

„ Засега отидохме на бензиностанцията да напълним колата с бензин, не знам сега коства ли си да се излезе от града. Току що свършиха сирените и дори имаше коли, които вървят с високоговорител и приканват за криене в бомбоубежище. Сега решаваме какво да вършим, събрахме документи, облекла, знам че ще пътувам за село, само че в този момент или по-късно, не знам. Много коли излизат. Това става освен в Киев, а и в други градове. Изпитвам потрес, пробвам се да не се паникьосвам. Президентът сподели: „ без суматоха, армията управлява всичко, не излизайте на улицата, търсете бомбоубежища “. Въведоха военно състояние, което знаете какво означава. Засега е по този начин.

Имам село, където да се скрия и крещя другари и близки, разтварям си къщата за тях и в този момент ще решим какво да вършим, телефонът ми „ гори “, съвсем не сме спали.

Може да се скрием в метрото, само че и във всяка по-малка изба е също по-безопасно. Чуват се гърмежи. Само Господ може да ни помогне, молете се за нас! “ – прикани жителката на засегнатата столица.

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР